Nē – PSRS bruņoto spēku patvaļai Lietuvā!

No Barikadopēdija

Brīdinājuma bada streiks — daudzos šī akcija Saldū aizvadītās nedēļas nogalē izraisīja izbrīnu — gan atbalstošu un saprotošu, gan arī noliedzošu.

Aicinājumā, kuru parakstījuši Latvijas Vides aizsardzības kluba pārstāvji — A. Ulme, P. Raudonis, Saldus LNNK — A. Vanadziņš, LTF RA Viesturu nodaļas — M. Auziņa, E. Ābuls, 3B «Ziemeļblāzma» Saldus nodaļa — A. Evarsone, ir skaidri izteikts mūsu mērķis — apzinoties to, ka šajā brīdī ir apdraudēta ne tikai visu Baltijas tautu BRĪVĪBA, aicinām uz brīdinājuma bada streiku ar prasību pārtraukt PSRS bruņoto spēku iejaukšanos Lietuvas Republikas iekšējās lietās.

Lai arī nebijām vairākos simtos skaitāmi (33 Saldus, Kuldīgas, Liepājas, Rigas — dažādu profesiju pārstāvji), pēc manām domām, tas ir šādai akcijai pilnīgi pietiekami. Mūsu vidū ir vairāki dažāda ranga deputāti — Latvijas Augstākās Padomes deputāts A. Ulme, Kuldīgas rajona padomes deputāti U. Vanags, V. Līcītis un J. Andersons, Saldus rajona padomes — I. Raļļa, Liepājas rajona padomes — P. Raudonis.

Esam nosūtījuši iesniegumu PSRS prezidentam M. Gorbačovam un Lietuvas prezidentam V. Landsberģim. Par mūsu prasībām informēts arī I. Ķezbers.

No šo cilvēku atbildes atkarīgs, vai šis brīdinājuma bada streiks ieilgs. Katrā ziņā cilvēki, kuri ir spēruši šo soli, ir gatavi spert arī nākamo. Jācer, ka mums tomēr nenāksies to darīt.

A. EVARSONE