Garīgās mūzikas koncerts

No Barikadopēdija

17. februārī kopsaimniecības «Bauska» klubā jūs gaida vēl nebijis notikums — garīgās popmūzikas festivāls «Skani, dziesma, debesu velvēs!».

Festivāla iniciatore ir Kristīgās iniciatīvas padome «Gaisma», organizētāju pienākumus uzņēmušies prāvests Romāns Grantovskis, Bruno Zitmanis un Aleksandrs Belšavics.

Jau pavisam tuvie 20. Vispārējie latviešu dziesmu svētki liek mums no jauna uzlūkot tautu, kuras dvēselē sensenis mitis dziesmotais gars. Visapkārt ir daudz labskanīgas mūzikas — klasika, tautasdziesma, korāļi, psalmi, taču pastāv kāds novirziens, kuru Latvijā vēl īsti neesam iepazinuši un dažkārt pat baidāmies to darīt. Šis žanrs ir garīgā popmūzika.

Mūsu rīkotajā festivālā aicināti piedalīties mūziķi no visas Latvijas. Pagaidām gan pieteikušies tikai astoņi kolektīvi, kuru vidū ir Rīgas Svētā Andreja baznīcas koris, bērnu ansamblis «Minipops», adventistu koris «Vēstneši», dziedātāja Silvija Silava. Izpildītāji programmu var veidot pēc brīvas izvēles ar vienu noteikumu — tā nedrīkst būt garāka par pusstundu. Šo momentu uzsveru tāpēc, ka dievkalpojumā, piemēram, muzicēšanas ilgums nepārsniedz norādīto laiku.

Ja žūrija nospriedīs, ka sniegums ir augstvērtīgs un kritērijiem atbilstošs, ansamblim vai solistam būs iespēja ar savu programmu uzstāties arī apriņķa baznīcās.

Darboties festivāla žūrijā ir ar mieru vairāki mūzikas speciālisti, arī cienījami mākslas pazinēji, piemēram, Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis. Uzvarētājiem paredzētas balvas, bet tas nav noteicošais. Galvenais, lai festivāls kļūtu par jauku tradīciju un apvienotu pēc iespējas vairāk šā Latvijā pagaidām maz zināmā žanra piekritēju.

Tātad — uz tikšanos 17. februārī pulksten 11 kopsaimniecības «Bauska» klubā!

Brunavas Romas katoļu draudzes prāvests

R. GRANTOVSKIS

LNNK Reliģijas sekcijas vadītāja

S. LAPIŅA

P. S. Visi ienākumi tiks ziedoti žēlsirdības pasākumiem un apriņķa dievnamu atjaunošanai.