Manifestācijā Rīgā

No Barikadopēdija

26. novembrī Rīgā notika Latvijas Tautas frontes organizēta manifestācija ar lozungu «Par tiesisku valsti un demokratizāciju». Ap pulksten 12 Komjaunatnes krastmalā ar transparentiem un plakātiem sapulcējās tūkstošiem Rīgas iedzīvotāju, kas aicināja Latvijas Padomju Sociālistiskajai Republikai likumdošanas kārtā garantēt lielāku politisko un ekonomisko patstāvību, tiesības neatkarīgi pieņemt republikai svarīgus lēmumus.

Šī manifestācija atspoguļoja republikā vētraini notikušo likumprojektu «Par PSRS Konstitūcijas (Pamatlikuma) grozījumiem un papildinājumiem» un «Par PSRS tautas deputātu vēlēšanām» apspriešanu.

Klātesošos uzrunāja Latvijas Tautas frontes Domes priekšsēdētājs D. Īvāns, PSRS Augstākās Padomes deputāte, PSRS Tautas māksliniece Dž. Skulme, Latvijas PSR Augstākās Padomes deputāte, PSRS Tautas skatuves māksliniece V. Artmane, republikas Nopelniem bagātais skatuves mākslinieks I. Burāns, žurnālists A. Olbiks un daudzi citi. Viņi runāja par nepieciešamību paātrināt decentralizācijas procesus un piešķirt savienotajām republikām lielākas ekonomiskās un politiskās patstāvības attiecīgas juridiskas garantijas.

Manifestācijas laikā tika dziedātas latviešu tautasdziesmas un lasīta pazīstamu dzejnieku dzeja.

LATINFORM