Latvijas PSR Augstākās Padomes pirmajai sesijai

No Barikadopēdija

Pret izdevniecības direktoru K. Dunduru tiek izdarīts atklāts politisks spiediens un izteikta prasība pārtraukt, kā teikts b. Rubika ziņojumā LKP CK plēnumā 28. aprīlī, «pretpadomju literatūras drukāšanu ar Preses nama tipogrāfijas tehniku».

Līdz šim par avīzēm un žurnāliem ir atbildējis izdevējs, redakcijas kolēģija un redaktors, bet nu nav skaidrs, kopš kura laika izdevniecības direktors atbild par tā vai cita izdevuma politisko seju un vai izdevniecības direktoram vispār ir tiesības vienpersoniski politiski vērtēt, kurš no izdevumiem ir pretpadomju vai antisociālistisks. Darba kolektīva apvienotā padome un viss kolektīvs neļausim to viņam darīt.

Jebkura avīze, grāmata un žurnāls, ko drukā Preses namā, ir liela un svarīga visas Latvijas tautas kultūras, ekonomikas un sociālpolitikas sastāvdaļa, un to likteni ir tiesīga lemt pati tauta, tās pārstāvji, Latvijas PSR Augstākā Padome.

Sakarā ar LKP Centrālās Komitejas (uz PSKP platformas) klajiem draudiem preses brīvībai, poligrāfiķu un žurnālistu kolektīviem lūdzam AP steidzīgi iekļaut darba kārtībā strīdīgo jautājumu par Preses namu.

Preses nama darba kolektīva apvienotās padomes priekšsēdētājs

A. JAKUBĀNS