Projekts

No Barikadopēdija

Latvijas Republikas Pilsoņu kongresa darbības pamatprincipi

Latvijas Republikas Pilsoņu kongress ir 1918. gadā pasludinātās, 1920. gadā Krievijas un 1922. gadā Tautu Savienības Padomes atzītas valsts, agrākās Tautu Savienības locekles — Latvijas Republikas — pilsoņu vēlēta tiesiska pārstāvība.

Latvijas Republikas Pilsoņu kongress ir sanācis pēc pilsoņu iniciatīvas, lai, balstoties uz LR pilsoņu suverēno gribu, aizstāvētu Latvijas Republikas un tās pilsoņu tiesības, atjaunotu Latvijas Republikas Satversmes darbību un Latvijas Republikas attiecības ar PSRS veidotu uz 1920. gada Miera līguma pamata.

Latvijas Republikas Pilsoņu kongress uzņemas Latvijas Republikas pārstāvības pienākumus līdz Latvijas Republikas konstitucionālo institūtu atjaunošanai un prasa savu pilnvaru atzīšanu kā starptautiski, tā arī no PSRS valsts varas orgānu puses.

Latvijas Republikas Pilsoņu kongress apņemas darboties saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmi un šādiem starptautisko tiesību pamatdokumentiem:

— ANO Vispārējo cilvēktiesību deklarāciju;

— ANO Deklarāciju par starptautisko tiesību principiem, kas attiecas uz sadarbību un draudzīgām attiecībām starp valstīm saskaņā ar ANO statūtiem;

— Starptautisko pilsoņu un politisko tiesību konvenciju;

— Starptautisko ekonomisko, sociālo un kultūras tiesību konvenciju;

— Eiropas drošības un sadarbības konferences Helsinku (1975), Madrides (1983) un Vīnes (1989) tikšanās nobeiguma dokumentiem;

— Vīnes 1969. goda konvenciju par starptautisko līgumu tiesībām.