Pēc cita scenārija

No Barikadopēdija

Pēc cita scenārija

18. maijā paredzētā Latvijas Republikas AP priekšsēdētāja un citu republikas valdibas pārstāvju tikšanās ar armijas sabiedrību bijušajā Māmuļas, tagadējā virsnieku namā A. Gorbunova neierašanās dēļ notika pēc cita scenārija. Pirms premjeru I. Godmaņa, AP priekšsēdētāja pirmā vietnieka D. Ivāna u. c ierašanās divdesmit minūšu laikā pulkveža Kolbina vadībā pieņēma «sanāksmes» rezolūciju (runa ir par 15. maija notikumiem pie AP ēkas). Ieskatam dažas frāzes:

«Karavīri, kā arī viņu ģimenes locekļi ieradās pie AP ēkas ar vienu vienīgu mērķi — izteikt savu protestu pret likumiem, kas pieņemti, balstoties uz 4. maija Deklarāciju, kas grauj mūsu valsts aizsardzības spējas un kas ir pretrunā ar PSRS prezidenta paziņojumu... Viņi ieradās, lai iesniegtu deputātiem petīciju.

Taču mūsu pārstāvjus aizturēja tā sauktās Tautas frontes kārtības sargi ar baltiem rokas apsējiem. Viņi bija apbruņoti ar metāla priekšmetiem, ģērbušies bruņu vestēs (..) un izprovocēja nekārtības. Tikai karavīru izturētiba, iekšlietu ministrijas darbinieku disciplinētība un sagatavotība un precizā darbība neļāva konfliktam pāraugt milzīgos apmēros.»

Tikšanās atlikta līdz brīdim, kad tajā varēs piedalīties A Gorbunovs

A. ANSPOKA. LTF IC