Ja gribat palīdzēt tautsaimniekiem...

No Barikadopēdija

Nodibināta Latvijas Jauno tautsaimnieku asociācija. Kas tā tāda, stāsta asociācijas priekšsēdētājs, LU students Dairis Cālītis:

— Asociācija apvieno studentus, aspirantus, jaunos pasniedzējus un zinātniekus līdz 35 gadu vecumam, arī jauniešus, kas jau beiguši augstskolu (tehnikumu) un strādā. Apvieno skolēnus, īpaši mazo universitāšu klausītājus, jebkuru jaunieti, kurš grib ko darīt Latvijas tautas saimniecības atdzimšanas labā. Ja ir vēlēšanās, augstskolā vai darba vietā var dibināt savu grupu.

Latvijas Jauno tautsaimnieku asociācija nav politiska organizācija, kas pretendētu kļūt par partiju. Asociācija veiks komercdarbību, slēgs līgumus ar dažādām organizācijām, iestādēm, uzņēmumiem, veicot aprēķinus, izdarot ekspertpētījumus, sniedzot konsultācijas. Tādējādi asociācija varētu veiksmīgi konkurēt ar kooperatīviem.

Ar laikraksta starpniecību gribam lūgt — ja kādam ir informācija par jauno ekonomistu biedrībām citās valstis vai starptautiskajām ekonomistu organizācijām (vai arī — braucot uz tālām zemēm, iznāk apjautāties par tām), lūdzam: ziņojiet Latvijas Jauno tautsaimnieku asociācijai! Meklējami esam mūsu oficiālajā mītnē Jēkaba ielā 24 vai Latvijas Universitātē, Ekonomikas fakultātē, Politiskās ekonomijas katedrā, Studentu zinātniskajā biedrībā (arī pa tālruni 225304).

B. ŠAVRINA