Par LU Teoloģijas fakultāti

No Barikadopēdija

20. februāri Brīvības bulvārī 32, Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē, 1. auditorijā (2. stāvā) notiks konference «LU Teoloģijas fakultāte. Vēsturisks atskats. Iespējamās perspektīvas».

19. februārī pulksten 19 Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā būs pasākumam veltīts dievkalpojums, tajā piedalīsies arī kamerkoris «Versija».

Konferencei paredzētas divas dejas. Pirmajā runās LR LU Teoloģijas fakultātes un Romas katoļu fakultāšu absolventi, otrajā — republikas filozofi, vēsturnieki, evaņģēliski luteriskā garīgā semināra studenti un mācībspēki. Konference ir rezultāts LU mācībspēku Padomes lēmumam par iespējamo Teoloģijas fakultātes atjaunošanu Universitātē, kā arī šīs fakultātes 70 gadu jubilejai, kura apritēja 4. februārī. Runa būs par šīs fakultātes vietu Latvijas sabiedrībā Latvijas Republikas laikā, kā arī tās iespējamo perspektīvu patlaban.

Konferences nobeigumā notiks garīgās mūzikas koncerts Latvijas Universitātes Lielajā aulā, sākums pulksten 20 (nevis kā konferences dalībnieku ielūgumos — pulksten 19.30). Konferences dalībniekiem uz koncertu ieeja brīva, pārējie interesenti biļetes var iegādāties Raiņa bulvāri 19.

A. ŠABLOVSKIS