LKP XXV kongresā

No Barikadopēdija

Parole paliek iepriekšējā. Jautā «V sostave KPSS?», atbild: «V sostave SSSR.» Tā kā no redakcijas komisijas prišlosj ubraķ 800-to delegātu, kuri patlaban atrodas ārzemēs, tad viņa vietā līdzsvaram iekļāva četrus citus delegātus. Tādējādi tika apstiprināta doma, ka tieši ceļā uz tiesisku valsti galvenais ir ievērot PSKP Statūtus.

LKP pirmais sekretārs Jānis Vagris, raksturodams partijas vietu sabiedrībā, sacīja, ka Latvijas pārbūves rīta stunda iekrāsojās nacionālajās krāsās, bet partija šo stundu ir nokavējusi...

Visumā kongresa pirmā diena noritēja ļoti demokrātiskā atmosfērā, jo jau stundu un 45 minūtes pēc kongresa sākuma visi delegāti bija vienojusies par dienas kārtību.

Kā otršķirīgi tika atzīti jautājumi par LKP vēsturiskās darbības izvērtējumu (509 delegātiem tā šķita, bet pārējie varēja secināt, ka tas nav lietderīgi, kamēr vēl dzīvi un pie labas veselības ir kaut vai daži 1959. gada notikumu dalībnieki) un jautājums par laikraksta «Rīgas Balss» izdošanas atjaunošanu.

209 partijas darbinieki, 203 direktori un citi vadītāji, 47 strādnieki, 19 kolhoznieki un pārējie delegāti šodien pēc nemierīgā miegā pavadītas nakts turpinās līdzīgā garā.

INGA HELMANE