Ieiet

Partneri Komanda Par mums Kontakti Ziedojumi
 
janvāris februāris marts aprīlis maijs jūnijs jūlijs augusts septembris oktobris novembris decembris
Helsinki-86
VAK
LNNK
LTF
PSRS tautas deputāti
LR Augstākās Padomes deputāti

Izmaiņas

No Barikadopēdija

696713

Pievienoti 44 baiti, 2012. gada 15. maijs, plkst. 10.49
Set original images
|Source file=lajn1990n072_001_03
}}
{{Source image|articles/696/713/696713.jpg}}
{{Written by|Kārlis Gailītis}}
{{About topic|Baznīca, reliģija}}
Mēs esam vāji, reizēm viegli ietekmējami. To izmanto tumsas vara. Bet atcerēsimies, ka šī reti nākošā, mums tagad Dieva žēlastībā dotā tautas atmodas rīta virzītājspēks ir nevis tikai kādas cilvēku vēlmes, politiskas cīņas pragmatiski spriedelējumi, bet arī tas apslēptais, kas ir visa pamatā — pats Dievs. Viņš dod jaunu spēku ikkatram saullēktam un rītam. Viņa dāvāts ir uzvarošās dzīvības spēks Kristus augšāmcelšanā — Lieldienas rītā, no Viņa nāk impulss arī tai atmodai, ko mēs šajā laikā piedzīvojam. Un Lieldienu vēlējums – lai mēs to patiesi piedzīvojam, lai sadzirdam gaismas vēstneša modinātājdziesmu, tā kā to sadzirdēja apustulis Pēteris, un lai sadzirdot pārtopam — tā kā pārtapa viņš — no savām šaubām, bailēm, mazticības — uz drosmi un nešaubīgu pārliecību — rīts nāks, gaisma aust, un priekšā ir nevis kaps, bet dzīvais Pestītājs. Lai katrs izšķiramies nevis par tumsas, melu, neticības un līdz ar to nāves ceļu, bet par gaismas, patiesības, ticības un līdz ar to dzīvības ceļu — Kristus augšāmcelšanās spēkā.
 
<p style="text-align: right; ">'''Kārlis&nbsp;GAILĪTIS,'''</p><p style="text-align: right; ">Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps</p>
&nbsp;
© 2012 Barikadopēdijas fonds. Idejas un nosaukuma autors - Andrejs Cīrulis. Citēšanas gadījumos atsauce uz Barikadopēdiju ir obligāta.
Publicēto materiālu autortiesības pieder to autoriem.