Ieiet

Partneri Komanda Par mums Kontakti Ziedojumi
 
janvāris februāris marts aprīlis maijs jūnijs jūlijs augusts septembris oktobris novembris decembris
Helsinki-86
VAK
LNNK
LTF
PSRS tautas deputāti
LR Augstākās Padomes deputāti

Izmaiņas

No Barikadopēdija

827114

Pievienoti 168 baiti, 2020. gada 13. novembris, plkst. 12.18
nav labojuma kopsavilkuma
{{Source image|articles/827/114/827114.jpg}}
{{Written by|Ivars Ošiņš}}
{{About topic|Zaļās partijas dibināšana un darbība}}{{About domain|Politika}}{{About organization|Zaļā partija}}{{About place|Jūrmala}}{{About year|1990}}Visas tās Latvijas Zajās Zaļās partijas atbalsta grupas, kuras, sūtot dalībnieku sarakstus, nav minējušas savu tālruņa numuru, lūdzam līdz 12. Janvārim (leskaitotieskaitot) piezvanīt koordinācijas centram pa tālruni 277041 laikā no pulksten 10 līdz 14.
Pa 5o pašu tālruni aicinām zvanīt žurnālistus, kuri vēlas tikt akreditēti kongresā. lepriekš nepletelkušles iepriekš nepieteikušies preses pārstāvji kongresa darbā piedalīties nevarēs.
Kongress notiks Lielupē, Vikingu lelā ielā 3, konferenču zāle, 13. un 14. Janvāri.
PROBLĒMU KAMOLS ZIEMEĻVIDZEME
Izrādās, ka Latvijā lr vl sal ir visai daudz sargājamu dabas teritoriju, ar ko lt it kā vajadzētu lepoties. Taču būtībā — nav iemesla, Jo ar aizsargājamas vietas statusa noteikšanu lr ir par maz. Vajadzīgi efektīvi līdzekli praktiskai aizsardzībai, un to )otl ļoti trūkst. Daudzas teritorijas turpinās saimnieciska darbība (un tā nevar neturpināties), taču svarīgi lr ir — ka tā notiek. levērojot Ievērojot dabas aizsardzības, racionālas resursu izmantošanas noteikumus vai ari — dzīvojot vienai dienai, grābjot abām rokām. Tāpat aizsargājamās teritorijas noteikti letekmē ietekmē apkārtējie, sargājamo letverošie ietverošie novadi. Pasaules praksē tiek apvienota racionāla, saudzējoša apsaimniekošana ar dabas aizsardzību.
Ņemot vērā lepriekš iepriekš minēto, Zlemeļvldzemes Ziemeļvidzemes dabas aizsardzības reģionālais komplekss nav uzpūsts milzīgs ziepju burbulis (kā dažam varbūt šķiet), bet gan — Jau jau vakardienas nepieciešamība. Piemēra pēc atcerēsimies, ka tika sargāta Salaca. Vispirms — tikai upe pati kā lhtloloģlskals ihtioloģiskais rezervāts. Tad tika Izveidots izveidots Salacas upes kompleksais liegums. Vēlāk radās doma, ka Jāveido jāveido piekrastes un Salacas nacionālais parks. Tomēr ari ar to nevar atrisināt visa Salacas baseina problēmas. Piesārņojums aizsākas Burtnieku ezera krastos, ar minerālmēsliem pārsātinātajos laukos un nevīžīgi uzturētajās fermās, kuru notekūdeņi nonāk Burtniekā un vienīgajā no ta iztekošajā upē — SalacfiSalacā. Sargājot tikai upi, neko nevar panākt, Jo ja tā savu ceju ceļu sāk Jau jau sagandēta . ..
Reģionālais komplekss aptver prāvu Limbažu, Valmieras un Valkas rajonu teritoriju. Tā visa. , pamatojoties uz reālajiem apstākļiem un nepieciešamību, tiek sadalīta dažāda režīma iecirkņos. Uz Jau jau esošo liegumu bāzēs tiek veidotas rezervātu teritorijas, upju plekrastu piekrastu liegumi, aizsargājamās teritorijas ap Burtnieku ezeru. Ir ari arī dabas parki.
Jau jau allaž, padzirdot vārdus «rezervāts» un «liegums», skan visskaļākie protesti pret lauksaimniecības lerobežošanuierobežošanu. Vienlaikus gan lauksaimnieki, vismaz vārdos, ari arī aizstāv ekoloģiski tīru saimniekošanu. Tad varbūt beidzot būs lespējams iespējams to Izmēģinātizmēģināt, atsakoties no ķīmijas Zlemeļvldzemes Ziemeļvidzemes dabas aizsardzības reģionāla kompleksa teritorijā, kur. , protams, neviens nedomā pārtraukt lauku apsaimniekošanu pašreizējās robežās.
Visgrūtākais Ir ir – panākt, lai paredzētā reģionālā kompleksa teritorija darbotos harmoniski, cilvēkam esot saskaņā ar dabu. , dabai — ar saprātīgu cilvēka saimniecisko rīkošanos. Uzsvērsim nevis aizliegumus, bet gan ceļus, pa kuriem sasniedzams kopīgais mērķis. Tas lr ir daudz grūtāk nekā kritizēt un pukoties. Reģionālā kompleksa teritorijā esošajām kolektīvajām un valsts, ari Individuālo individuālo zemnieku saimniecībām, tāpat nāksies piedalīties sava novada dabas sargāšanā — katram savu spēju robežās. Tā var būt atpūtas Joslu joslu izveidošana, skatpunktu attīrīšana, taku Izkopšanaizkopšana, ari arī savas mājas apkopšana tā. , lai tā kļūtu par kultūrvides cienīgu sastāvdaļu. Tā ir mūsu dabas aizsardzībā vēl nepierasta darbība, Jo jo līdz šim visvairāk esam nodarbojušies ar aizliegumu noteikšanu un pārkāpēju vajāšanu.
Tagad ir laiks veidot Īle tlšķas. lietišķas, abpusējas izpratnes attiecības ar ikvienu zemes lietotāju reģionālā kompleksa teritorijā. Tas Jādara, vienojot kopīgam mērķim, apzinoties viena* vienas vai otras savas rīcības sekas dabā. , apkārtnē. Tas nozīmē pārvarēt vecos stereotipus no «attīstītā sociālisma» laikiem, kad mans bija tas. , kas dārziņā aiz žo gažoga, bet mūsu — Itin itin viss pārējais, ciktāl vien varēja sasniegt, nolauzt, piegānīt . Ja to nedarīji pats, tad garām gan pagāji. Izlikdamies neko nerediotneredzot. . .
Topošo Zajo Zaļo partiju kultūras un izglītības, it sevišķi dvēseles izglītošanas Jomā galda jomā gaida milzīgs, ar nezālēm pieaudzis lauks.
<p style="text-align: right; ">'''IVARS OŠIŅŠ'''</p>
© 2012 Barikadopēdijas fonds. Idejas un nosaukuma autors - Andrejs Cīrulis. Citēšanas gadījumos atsauce uz Barikadopēdiju ir obligāta.
Publicēto materiālu autortiesības pieder to autoriem.