Ieiet

Partneri Komanda Par mums Kontakti Ziedojumi
 
janvāris februāris marts aprīlis maijs jūnijs jūlijs augusts septembris oktobris novembris decembris
Helsinki-86
VAK
LNNK
LTF
PSRS tautas deputāti
LR Augstākās Padomes deputāti

Izmaiņas

No Barikadopēdija

046827

Pievienoti 48 baiti, 2020. gada 13. novembris, plkst. 03.11
Set original images
|Original title=«In concordia res parvae crescunt»
}}
{{Source image|articles/046/827/046827.jpg}}
{{Written by|Pēteris Zeile}}
{{About topic|Rīgas pilsētas partijas komitejas un izpildkomitejas radītās problēmas}}
Domāju, ka mana parūgtā ironija nav tāla no patiesības. To apstiprina arī Interfrontes dzejdara Fēliksa Kaca panti, publicēti avīzē «Jedinstvo».
Голосую, чтоб окреп наш рубль<br/>Чтобы могли мы вдоволь есть и пить<br/>Чтобы наш избранник Альфред Рубикс<br/>Исполком мог руководить<br/>
Tātad prasības visai pieticīgas — lai varētu «sātīgi ēst un dzert» un lai savstarpēji labi rīmētos «rublis» un «Rubiks». Cita starpā, šis pašas avīzes pirmajā lappusē lieliem burtiem salikts: «Мы с вами, товарищ Рубикс».
Un vēl — mani pavīd cerība, ka viņi visi kopā atjaunos kādreizējo klasisko, lielisko uzrakstu virs nama Valdemāra ielā 3 — IN CONCORDIA RES PARVAE CRESCUNT, kā atjaunojam senos toponīmus, vēsturiskos ielu nosaukumus, citas vērtības. Cerība, ka notiks brīnišķīga pārvērtība paša šā nama darbības saturā un ka tā drūmajai, ārdošajai lomai Latvijas jaunākajā vēsturē tiks pārvilkts krusts. Šim procesam jākļūst par laikmeta progresīvo ideju, tautas gribas, kultūras paudēju, Rīgas, visas Latvijas uzplaukuma virzītāju un simbolu.
 
<p style="text-align: right; ">'''PĒTERIS ZEILE,'''</p><p style="text-align: right; ">Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, pedagogu teorētiskā semināra vadītājs</p>
© 2012 Barikadopēdijas fonds. Idejas un nosaukuma autors - Andrejs Cīrulis. Citēšanas gadījumos atsauce uz Barikadopēdiju ir obligāta.
Publicēto materiālu autortiesības pieder to autoriem.