Ieiet

Partneri Komanda Par mums Kontakti Ziedojumi
 
janvāris februāris marts aprīlis maijs jūnijs jūlijs augusts septembris oktobris novembris decembris
Helsinki-86
VAK
LNNK
LTF
PSRS tautas deputāti
LR Augstākās Padomes deputāti

Izmaiņas

No Barikadopēdija

326576

Pievienoti 13 baitu, 2020. gada 8. novembris, plkst. 15.42
nav labojuma kopsavilkuma
}}
{{Written by|Māra Kiope}}
Spēku skaitliskais samērs Mihaila Gorbačova gaidāmās vizītes priekšvakarā lr Šādsšāds: Lietuvas KP patlaban ir 150 tūkstoSi biedru, tā sauktajā «nakts partijā» (PSKP Lietuvas nodaļā) — apmēram 50 tūkstoši.
Vakar visu notikumu centrs neapšaubāmi bija Lietuvas Žurnālistu savienības mītne — neliela ēka Vilnlus lelā Vilnius ielā 35. Priekštelpai pildoties ar «Dunhill», «Camel» un citu pazīstamo tabakas firmu izstrādājumu smaržīgajiem dūmiem, mazliet vēlāk nekā paredzēts sakās pirmā preses konferen* cckonference. Tā notika Lietuvas valsts valodavalodā, tāpēc katram, kas neprot lietuviešu valodu, nācās izmantot Rīgas radiorūpnīcā ražotās sinhronas sinhronās tulkošanas lerīces. «Ķīlā» korespondenti atstāja savas akreditācijas kartes — tā īsā mirkli mirklī preses centra galds pārvērtās par pasaules levērojamāko ievērojamāko preses aģentūru, telesabiedrību un radio korparāclju abriverlatflru korparāciju abriveriatūru ekspozīciju.
Preses' konferences vadītājs, Lietuvas Žurnālistu savienības valdes sekretārs Ringoldas Ellunavlčus Eilunavičus informēja telekameru aplenktos klātesošos, ka, diemžēl, par gaidāmo vizīti ir zināms visai maz... R. Ellunavlčus nolasīja daudzo un dažādo PSKP CX CK locekļu oficiālo Lietuvas marSrutu maršrutu sarakstu. Daudz ir Sādu marSrutušādu maršrutu, Jo jo plaša lr ir Lietuvā leradušos ieradušos PSKP augstākās vadības pārstāvju delegācija.
Kamēr ārzemnieki steidzās uz preses centra tālsarunu pulti, lai saistītos ar savām aģentūrām, un daudzajās valodās skanoSās skanošās balsis ar vlļfanos izrunāta vilšanos izrunāja Gorbačova vārdu, R. Ellunavlčus Eilunavičus atbildēja uz Individuālajiem Jautāju miemindividuālajiem jautājumiem. VlņS Viņš paskaidroja, ka vienīgo «novirzīšanos no plāna» pieļauj V. Medvedevs, kurš neapmeklēja Lietuvas preses namu. R. Ellunavlčus Izteica Eilunavičus izteica domu, ka V. Medvēdevs Jau Medvedevs jau reiz ir ticies ar Lietuvas žurnālistiem, tApēc tāpēc zinājis, ko no tiem var sagaidīt.
Vēl vakar notika «Sajūdis» Ereses preses konference «Par takti v taktiku M. Gorbačova vizītes lai ka»laikā». Lietuvas KP otrā sekre tāra sekretāra V. Berjozova un PSKP CX CK locekļa, PSRS Tautas mākslinieka M. Uļjanova preses konference.
Reportieri un korespondēn ti korespondenti ir kā elektrizēti M. Gorba č'jva Gorbačova gaidās, bet Viļņa dzīvo savu dzīvi.  «Mēs esam ļoti mierīgi», teica uzrunātie garāmgājēji, «Domājam, ka principiālie vil clenos principiālos vilclenos viss Jau lr jau ir atrisināts — nepieciešams tikai pietiekami lespaidīgs noslēgums.» Māra Kiope
© 2012 Barikadopēdijas fonds. Idejas un nosaukuma autors - Andrejs Cīrulis. Citēšanas gadījumos atsauce uz Barikadopēdiju ir obligāta.
Publicēto materiālu autortiesības pieder to autoriem.