Ieiet

Partneri Komanda Par mums Kontakti Ziedojumi
 
janvāris februāris marts aprīlis maijs jūnijs jūlijs augusts septembris oktobris novembris decembris
Helsinki-86
VAK
LNNK
LTF
PSRS tautas deputāti
LR Augstākās Padomes deputāti

Izmaiņas

No Barikadopēdija

672982

Pievienoti 24 baiti, 2020. gada 8. novembris, plkst. 10.45
m
nav labojuma kopsavilkuma
}}
{{Written by|Iveta Tomsone}}
īsai Īsai uzziņai: '''Rolands Blezūrs''' lr ir Eiropas latviešu Jaunatnes jaunatnes apvienības vlceprlekšsēdētājsvicepriekšsēdētājs. Viņa pienākums — organizēt sakarus ar Latviju.
'''– KAdil pastSv tada Kādēļ pastāv tāda organizācija ka EUA7 kā ELJA? Kādu EUA redx ELJA redz savu sadarbību ar Latvijas Jauniešiemjauniešiem?'''
— Mūsu mērķis lr ir veicināt latviešu kopību Jaunatnē jaunatnē un tāpat mūsu mērķis, bez šaubām, lr ir brīva un neatkarīga Latvija .. . Tieši šo mērķi mēs varam sasniegt sadarbojoties.
Mūsu struktūrā lr ir piecas ārzemju latviešu Jaunatnes jaunatnes organizācijas, un mūs visus vieno Vispasaules latviešu Jaunatnes jaunatnes kongress. Mūs vieno Etllngenas Etlingenas deklarācija, kas apzīmē visu mūsu kopējo darbību. Nedrīkst aizmirst ari arī to, ka piecas ārzemju latviešu organizācijas — tie būtībā lr pleci ir pieci dažādi «kontinenti». Mūsu sadarbība var notikt, tikai braucot citam pie cita un ari arī ar korespondenci. Visi mūsu biedri satiekas tikai Vispasaules latviešu Jaunatnes jaunatnes kongresā.
Eiropas latviešu Jaunatnes jaunatnes apvienību var raksturot apmēram šādi — tā ir organizācija, kas vienmēr meklēs Jaunus jaunus sadarbības ceļus. Mēs ari arī esam mēģinājuši sadarboties, bet šie mēģinājumi bieži bijuši neveiksmīgi. Mums lr ir mēģināts «lezāģēt»«iezāģēt», mēs esam apmeloti un tā tālāk. Bet šodien Ir ir citi apstākliapstākļi, tāpēc es ari arī aizgāju uz Latvijas Jaunatnes saeima saeimas organizācijas komiteja? komitejas sanāksmi. Selt Šeit atkal redzēlu redzēju to, ka viņi visi grib sadarboties, visi grib braukt. Tiesa, viņi gan ir aizmirsuši, ka paši vēl nav organizējušies ... Ir daudz organizāciju, daudz viedokļu, vajadzētu atrast kādu kopsaucēju.
'''— Bet Ja ja tomēr US LJS Izveidosies par nozīmīgu un demokrātisku struktūru? '''
— Tad mčs mēs noteikti aicinātu saeima pārstāvjus uz saviem kongresiem un pilnsapulcēm, kā ari arī mums būtu Jāpiedalās jāpiedalās līdzīgos forumos šeit.
Mēs domājam ari arī par alter natlvu alternatīvu variantu: iespēju rīkot semināru Latvijā, lai Jaunatnes jaunatnes organizācijas Latvijā smeltos ari arī kādu Informāciju informāciju un ledvesmu iedvesmu sev no mūsu līdzšinējās pieredzes. Domāju, ka sadarbības projektu netrūktu. Viņi varētu nākt klajā ar saviem priekšlikumiem — par alternatīvu dienestu vai par ko citu. , kas skar visu latviešu jaunatni. Tā varētu būt ari arī mūsu kopīga Jāņu svinēšana. Taču nedrīkst aizmirst, ka mums sabiedriskā dzīve lr ir tikpat svarīga, cik politiskā. Mums lr ir jāveicina kopība. Ja kāds to nejutisnejutīs, tad viņš šajā politiskajā jūkli pazudispazudīs. Lai tie, kas grib nodarboties ar politiku, nodarbojas, tomēr nedrīkst aizmirst, ka mēs visi esam cilvēki, un dažreiz vajag ari arī gluži vienkārši sanākt kopā, padziedāt, padejot — lai Izjustu izjustu savu latvisko kopību.
IntervSJa Intervēja — IVETA TOMSONE
© 2012 Barikadopēdijas fonds. Idejas un nosaukuma autors - Andrejs Cīrulis. Citēšanas gadījumos atsauce uz Barikadopēdiju ir obligāta.
Publicēto materiālu autortiesības pieder to autoriem.