Ieiet

Partneri Komanda Par mums Kontakti Ziedojumi
 
janvāris februāris marts aprīlis maijs jūnijs jūlijs augusts septembris oktobris novembris decembris
Helsinki-86
VAK
LNNK
LTF
PSRS tautas deputāti
LR Augstākās Padomes deputāti

Izmaiņas

No Barikadopēdija

850167

Noņemti 4 baiti, 2020. gada 7. novembris, plkst. 21.56
nav labojuma kopsavilkuma
}}
{{Written by|Egons Rusanovs}}
Pateicoties LPSR leM La bošanas IeM Labošanas darbu pārvaldes priekšnieka vietnieka pulkveža V. Zahara atsaucībai, sākot ar 1990. gada Janvārijanvāri, republikas brīvības atņemšanas vietās pēc gandrīz piecdesmit gadu Ilga ilga pārtraukuma atsāksies Latvijas cvev. luteriskās Baznīcas garīgās aprūpes darbs ar leslodzītajiemieslodzītajiem. Par to, kā ari arī par citiem ļoti svarīgiem savstarpējās sadarbības un rīcības koordinācijas Jautā Jumiem jautājumiem tika spriests, tiekoties ar pieminēto LPSR leM atbildīgo darbinieku un ar LPSR Prokuratūras daļas uzraudzlbal par likumu ievērošanu labošanas darbu lestādēs iestādēs priekšnieku vecāko tieslietu padomnieku J. CernoStanuČernoštanu. Svarīgākais šķiet tas, ka sarunas gaitā tika noārdītas savstarpējo aizspriedumu barjeras.
Neraugoties uz visai atškl rlgajlem atšķirīgajiem viedokļiem par Latvijas penltenclārās penitenciārās sistēmas konceptuālajiem Jautājumiemjautājumiem, secinājums par konfrontācijas Izbeigšanu izbeigšanu un par kopīgas atbildības nastas uzņemšanos par satraucošo situāciju ar noziedzības līmeni republikā kopumā bija visnotaļ viennozīmīgs.
Kā nākamais praktiskais kopējās sadarbības solis (par to tika panākta konkrēta vienošanās) būs kopīgi organizēta informatīvi koordinējoša konference 1990. gada Janvāra belg«sjanvāra beigās. Piedalīties tajā tiks aicināti attiecīgi LPSR Prokuratūras, leM IeM darbinieki, citi Juristijuristi, visu konfesiju garīdznieki, kristīgo misiju pārstāvji, ārsti, pedagogi, psihologi, žurnālisti, rakstnieki vu. c. profesiju pārstāvji. Konferences uzdevums būtu lietišķi Izvērtēt izvērtēt pašreizējo situāciju brīvības atņemšanas vietās, tikt skaidrībā par to, kas darāms turpmāk un kā to paveikt. lespējamsIespējams, ka varētu tikt izvel dota izveidota sabiedrības plaši pārstā vēta pārstāvēta patstāvīga koordinējoša padome, bet varbūt pat nodibināta Jauna jauna sabiedriska organizācija — Latvijas penltenciārā penitenciārā biedrība, kas regulā rl regulāri un elastīgi strādātu pie republikas soda Izciešanas izciešanas modeļa. Ari Arī republikas Augstākajai Padomei nebūtu tālu Jāmeklē jāmeklē attiecīgi speciālisti kompetentas komisijas sastā vamsastāvam, kas Izstrādātu izstrādātu atbilstošos likumprojektus . . .
<p style="text-align: right; ">'''EGONS RUSANOVS,'''</p><p style="text-align: right; ">Latvijas ev. luteriskās Baznīcas garīgā semināra students</p>
© 2012 Barikadopēdijas fonds. Idejas un nosaukuma autors - Andrejs Cīrulis. Citēšanas gadījumos atsauce uz Barikadopēdiju ir obligāta.
Publicēto materiālu autortiesības pieder to autoriem.