Ieiet

Partneri Komanda Par mums Kontakti Ziedojumi
 
janvāris februāris marts aprīlis maijs jūnijs jūlijs augusts septembris oktobris novembris decembris
Helsinki-86
VAK
LNNK
LTF
PSRS tautas deputāti
LR Augstākās Padomes deputāti

Izmaiņas

No Barikadopēdija

180162

Pievienots 1 baits, 2013. gada 31. marts, plkst. 13.15
nav labojuma kopsavilkuma
Partijas Rīgas pilsētas komitejas pirmais sekretārs A. Klaucēns referātā konferencei izsaka domu, ka tagad stāvoklis redakcijā uzlabojas un ka pēc konferences mūsu redakcijas kolēģijā būtu jāiekļauj vairāki partijas pilsētas komitejas locekļi. Viņu labie padomi, protams, būs noderīgi, taču žurnālisti vienmēr vēlas galveno — lai viņiem dod daudz labu rakstu. Atceros, ka pēdējos gados ne visai bieži tiekoties ar pilsētas komitejas sekretāriem, kolēģi allaž aicināja partijas darbiniekus vairāk rakstīt pilsētas avīzei. Par to, kā šie lūgumi ievēroti, liecināja mūsu publikācija «Pārkārtošanās un prese» šā gada 14. jūnijā. Tajā viens no mūsu kolēģiem rakstīja tā: «Kur gan jūs esat, draugi un domubiedri no partijas aparāta0 Kāpēc nesteidzaties pavairot vārdos atlietās bruņucietās domas? (. .) Aktuāls jautājums: kāpēc partijas komiteju aparātu darbinieki lielum lielajā vairumā izvairās no praktiskas sadarbības ar presi? Partijas Rīgas pilsētas komitejas pirmais sekretārs A. Klaucēns uz manu jautājumu atbildēja šādi: «Viens nejūt nepieciešamību, otrs neredz iespēju, trešais raujas vaiga sviedros un neredz neko, ceturtais armijā iesīkstējušo uzskatu par bezšķēršļu karjeru dēļ baidās…» (..) Pienācis laiks uzdot jautājumu: vai atbilst savam amatam tāds aparāta darbinieks, kuram «nav interesanti» sadarboties ar savu avīzi? (..) Jūs esat aprobežojies ar mutvārdu propagandu, bet praktiski neizmantojat rakstīto vārdu. Vai tas ir ļeņiniski?» No redakcijas puses šī nostāja tātad ir skanējusi gana skaidri. Vai tie, kas mūs kritizējuši, šos aicinājumus sadarboties ir jau aizmirsuši?
Par mūsu kandidāti aizvakar Vissavienības televīzijas programmā «Laiks» balsoja Frīda Brauna, visas pasaules sieviešu tiesību aizstāve: «Biju ļoti pārsteigta, kad, pāršķirstot padomju avīzes un žurnālus, atklāju, ka galveno redaktoru parakstos tikpat kā neredzēju sieviešu uzvārdus. Toties smagajos fiziskajos darbos sievietes pie jums nodarbina loti ļoti daudz…» Te nu savukārt es aicinātu džentlmeņus sievietes, ceru, arī bez pierunāšanas būs solidāras), kuri balsos konferencē, atkāpties, tas ir, es gribēju teikt, panākties soli pretī mūsu kandidātei un balsot par viņu.
Uz sadarbību!
16 760
labojumi
© 2012 Barikadopēdijas fonds. Idejas un nosaukuma autors - Andrejs Cīrulis. Citēšanas gadījumos atsauce uz Barikadopēdiju ir obligāta.
Publicēto materiālu autortiesības pieder to autoriem.