Ieiet

Partneri Komanda Par mums Kontakti Ziedojumi
 
janvāris februāris marts aprīlis maijs jūnijs jūlijs augusts septembris oktobris novembris decembris
Helsinki-86
VAK
LNNK
LTF
PSRS tautas deputāti
LR Augstākās Padomes deputāti

Izmaiņas

No Barikadopēdija

802845

Pievienoti 2 439 baiti, 2012. gada 28. augusts, plkst. 07.00
nav labojuma kopsavilkuma
{{Newspaper Article|Article in=Latvijas Jaunatne|Published on=1991/08/24|Issue number=111|Page number=1|Original title=Vienā teikumā|Source file=lajn1991n111_001_03|Abstract=}} {{About year|1991}}* Arī Uzbekijas prezidents Islams Karimovs izstājies no PSKP CK politbiroja.
* Trīs diennaktis ilgu streiku izbeiguši Kuzņeckas akmeņogļu baseina ogļrači.
}}* Ar Kirgīzijas prezidenta Askara Akajeva dekrētu kompartijai piederošā Marmora pils un Ļeņina centrālā muzeja ēka pāriet republikas īpašumā.{{About year|1991}}* Moldovas prezidents Mirča Sņegurs izdevis dekrētu par valsts struktūru un uzņēmumu departizāciju neatkarīgi no to pakļautības. * Boriss Jeļcins izdevis dekrētu par laikrakstu «Pravda», «Sovetskaja Rossija», «Glastnostj», «Rabočaja tribuna», «Moskovskaja pravda» izdošanas apturēšanu uz laiku. * Par tautas un pasaules sabiedrības dezinformēšanu no amata atstādināts TASS ģenerāldirektors Spiridonovs un aģentūras «Novosti» priekšsēdētājs Alberts Vlasovs. * Visas Krievijas teritorijā esošās izdevniecības, poligrāfijas uzņēmumus, kas līdz šim atradušies PSKP īpašumā, ar B. Jeļcina dekrētu nolemts nodot Krievijas Preses un masu informācijas līdzekļu ministrijas rīcībā. * Maskavā pie VDK ēkas demontēts 1958. gadā uzstādītais F. Dzeržinska piemineklis. * Boriss Jeļcins kā KPFSR bruņoto spēku virspavēlnieks izdevis dekrētu par politisko partiju organizatorisko struktūru aizliegšanu armijā, VDK un Iekšlietu ministrijas mācību iestādēs. * Ar Kazahijas prezidenta N. Nazarbajeva dekrētu prokuratūras, valsts drošības, iekšlietu, tieslietu un valsts arbitrāžas orgānos, tiesā un muitā tiek izbeigta politisko partiju, citu sabiedrisko apvienību un sabiedrisko masu kustību darbība. * Maskavas pilsētas padome apturējusi Maskavas partijas organizācijas darbību, ar mēra Gavrila Popova dekrētu apturēta V. Žirinovska liberāldemokrātiskās partijas darbība, jo tā atklāti atbalstīja ārkārtējā stāvokļa komiteju. * Jaunais PSRS VDK priekšsēdētāja vietas izpildītājs Leonīds Šebaršins izdevis dekrētu par PSKP organizatorisko struktūru darbības pārtraukšanu PSRS VDK karaspēkā. * Moldovas KP CK pirmais sekretārs G. Jeremejs sarāvis saites ar PSKP CK politbiroju. * Moldovas iekšlietu orgāni par sazvērnieku atbalstīšanu arestējuši neatzītās Gagauzu republikas vadītājus: aizliegta avīze «Sovetskaja Moldova». * Prokofjevs un Šeņins izstājušies no PSKP CK Politbiroja, protestējot, ka tas aktīvi nav atbalstījis Ārkārtējā stāvokļa komitejas darbību.
16 760
labojumi
© 2012 Barikadopēdijas fonds. Idejas un nosaukuma autors - Andrejs Cīrulis. Citēšanas gadījumos atsauce uz Barikadopēdiju ir obligāta.
Publicēto materiālu autortiesības pieder to autoriem.