Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidija Paziņojums

No Barikadopēdija

Ar trauksmi un sašutumu Latvijas sabiedrība uztver dramatiskos notikumus Lietuvā, kas kļuvusi par militāra terora un reakcionāro spēku pirmo upuri Baltijā. Unitāristi nekad nav slēpuši savu zvērisko naidu pret Baltijas tautu centieniem atgūt savu 1940. gadā zaudēto valstisko neatkarību. Pašreizējie notikumi Lietuvā ir rūpīgi sagatavoti, lai izdevīgā brīdī ar rupju spēku apslāpētu brīvības un demokrātijas garu, kas visos laikos ir iedvesis paniskas bailes komunistiskajai partijai un militāri rūpnieciskajam kompleksam. Notikumi Lietuvā ir vērsti ne tikai pret Baltijas tautām, bet arī pret visiem tiem, kas tic pārējo PSRS tautu atdzimšanai.

Latvijas tauta, ko ar Lietuvas tautu saista gadsimtiem ilga kopīga cīņa pret svešzemju iebrucējiem, šajā grūtajā stundā Dieva un cilvēces priekšā paziņo:

mēs esam un būsim kopā ar Lietuvu, atbalstām tās likumīgo valdību un Augstāko Padomi, tās taisnīgo cīņu pret brutālo agresiju, kas apdraud mieru un tautu drošību visā Baltijas reģionā, pārvēršot to par bīstamāko saspīlējuma centru Eiropā.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētāja vietnieks

A. Krastiņš

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs

I. Daudišs