Mūsu ieroči ir informācija un sabiedriskā doma

No Barikadopēdija

Mūsu ieroči ir informācija un sabiedriskā doma

LPSR Arodbiedrību padomes namā ir notikusi Patērētāju interešu aizstāvības kluba kārtējā konference. Kluba galvenais mērķis ir panākt augstvērtīgu un kvalitatīvu preču pārdošanu pircējam, prasīt viņu kulturālu apkalpošanu.

Pirmā kluba sanāksme notika pērnā gada aprīlī. Tad tika pieņemti statūti. Tomēr gada laikā interesentu pulciņš saruka. Galvenais iemesls — reklāmas, kā arī savu telpu un tālruņa trūkums.

Konferencē ar patērētāju interešu aizstāvības klubiem ārzemēs iepazīstināja LU docente I. Prodeža. Arī tur cilvēki prasa, lai rūpniecības un pārtikas preces būtu lētākas, dažādākas un veselībai nekaitīgas.

LPSR Valsts standartu komitejas darbiniece L. Stelpe stāstīja par preču kvalitāti, kāda tā ir pie mums, par sertifikāciju. Diemžēl šo augsto pārbaudi ir spējuši izturēt tikai daži radiotehnikas un bišu medus produkti.

Patērētāju interešu aizstāvības klubs domā, ka būtu labi izveidot neatkarīgu un patstāvīgu kontroles sistēmu. Kaut gan arī te ir savi iebildumi. Un tomēr — mums vēl nav tāda likuma, kas aizstāvētu patērētāju.

Diezin vai cilvēks, divas stundas izstāvējis rindā pēc desas un paredzēdams to šovakar vakariņām, vēl domās par kaut kādu ekspertīzi.

Ar rūpniecības precēm ir citādi. Nopirkto brāķi varam aiznest uz veikalu atpakaļ, lai apmainītu vai vismaz saņemtu atpakaļ naudu.

Kāds kluba aktīvists izteicās: «Mūsu ieroči ir informācija un sabiedriskā domai». Būtu ļoti labi, ja presē regulāri tiktu publicēti dati par ķīmisko vielu saturu pārtikas produktos. Kaut gan kāds labums ir no tā, ja uzzināsim: nopirktajā gurķī ir pārsniegts pieļaujamais nitrātu daudzums. Citu tik un tā nekur nenopirksim.

Patērētāju interešu aizstāvības kluba adrese — Rīga, 226001. Sarkanarmijas ielā 29/31, vai arī zvaniet pa tālruni 275739.