Mākslinieki — Rīgas aizstāvjiem

No Barikadopēdija

Barikādes pie mākslas muzeja "Arsenāls" ir novāktas, ugunskuru vietas vairs tikko pamanāmas. Šo dienu nemiers un nedrošības izjūta ir palikusi, bet palikusi ir arī apzināšanās, ka mēs visi kopā un katrs atsevišķi esam spējīgi veikt ko nozīmīgu.

Varbūt reklāmas trūkums un par refleksu kļuvusī vēlēšanās nedzirdēt neko, kam nav sakara ar politiku, ir pamatā tam, ka uz mākslas muzeju tautfrontiešu aicinājumu veidot izstādi dāvinājumu fondu Rīgas aizstāvjiem ir atsaucies neliels mākslinieku pulciņš, un atnesto darbu skaits pagaidām nav liels. Zīmīgi, ka demokrātijas aizstāvības laikā pirmie savas veltes ir atnesuši demokrātiskāko mākslas veidu pārstāvji: grafiķi, akvarelisti, keramiķi un koktēlnieki.

Tāpēc vēlreiz gribu vērsties pie mūsu visu tik iemīļotajiem māksliniekiem ar lūgumu piedalīties izstādē. Līdz 8. februārim gaidīsim jūs visus, kas par spīti nogurumam, sargājot mūs uz barikādēm, vārot tēju un vienkārši dzīvojot visam notiekošajam līdzi, neesat zaudējuši možumu, patriotisma dzirksti un vēlaties dāvināt savus darbus cīņu biedriem. Būsim kopā, organizējot šo izstādi, un kopā ar LTF koordinācijas centru lemsim par katra darba konkrēto adresātu. Visus mīļi gaidīsim!

Izstādes atklāšana mākslas muzejā "Arsenāls" notiks 6. februārī plkst. 12, bet 10. februārī plkst. 14 būs koncerts un dāvanu pasniegšana. 

Astrīda Briede