Kārtējā sanāksme ārkārtējos apstākļos

No Barikadopēdija
Lauksaimnieki strādā

vakar notika lauksaimniecības ministrijā. Piedalījās rajonu departamentu un šobrīd svarīgāko pārvalžu — lopkopības, augkopības, materiāli tehniskās apgādes — vadītāji. Acīmredzot jāpierod arī uz lauksaimniecību un pārtikas rūpniecību raudzīties kā uz stratēģiski svarīgām nozarēm, kam var būt savi noslēpumi, jo žurnālistu klātbūtne tika atzīta par nevēlamu. Ministra vietnieka «iedvesmoti», arī laucinieki nebija sevišķi runīgi. Pārsvarā: «Pie mums viss mierīgi. Strādājam.» Un: «Jāvelk gumijnieki un jāpļauj rudzi. Kombaini sēž līdz rumbām dubļos.» Pēc sēdes lūdzu ministra vietnieku Andri Šķēli to komentēt:

— Lauksaimnieki turpina darbu. Ir jābaro lopi, jānovāc raža. Par to arī runājām. Nav zināms, nē, patiesībā ir zināms, ka savienībā var rasties problēmas ar energoresursu piegādi. Apspriedāmies, kā rīkosimies.

Runājām par lauku apgādi ar pārtiku. Notiek resursu decentralizācija, lauku veikalos bez ierobežojumiem pārdod miltus, putraimus un citus ilgi uzglabājamus produktus. Mums to pietiek, un gribu vēlreiz uzsvērt, ka nav pamata ažiotāžai.