Ziņas no Rīgas

No Barikadopēdija
[[LX19880505|]]

Ziņas no Rīgas

26. aprīlī ap plkst. 22 pie Raiņa pieminekļa Rīgā notika Sabiedrisko organizāciju padomes (SOP) rīkota demonstrācija, pieminot Černobiļas katastrofas 2. gadadienu.

Bijuši ap 150 cilvēku ar svecītēm rokās, bet tās miliči nav atļāvuši nolikt. Aizbildinājušies, ka neesot, kas tās svecītes vēlāk varētu novākt. plkst. 22.45 pa skaļruņiem paziņots, ka pulcēšanās varot turpināties līdz plkst. 23. Demonstrācija tad arī mierīgi beidzās.

Sabiedrisko organizāciju padomes sanāksmē 25. aprīlī runāts par sabiedriskas bibliotēkas izveidošanu. Ints Cālītis ierosinājis šādu bibliotēku iekārtot viņa dzīvoklī. Adrese: Rīgā, Rūpniecības ielā Nr. 13, dz. 16; tel.: 323480. Viņš par šīm lietām ir gatavs runāt pa telefonu.

No neoficiāliem avotiem esot saņemta informācija, ka Rīgas metro esot PSRS aizsardzības ministrijas plāns. Tas tikšot īstenots par katru cenu, neņemot vērā nekādus protestus. Metro Rīgā esot nepieciešams kā bumbu patvertne. Būvēšot vismaz vienu līniju: Zasulauks —Biķernieki.

Virs Aeroflotes biroja novietota čekas videokamera. Tā pirmo reizi ieslēgta 25. martā. Tāpēc Rīgas kinostudijai un TV netika dota atļauja filmēt demonstrāciju pret metro būvi Rīgā. Dota informācija – visus materiālus par šiem jautājumiem var saņemt čekā. Nekādi pašu filmēti materiāli ne televīzijā, ne kino nedrīkst tikt rādīti par notikumiem pie Brīvības pieminekļa.

Konstantīns Pupurs piektdien, 22. aprīlī, izsaukts uz Vīzu daļu, kur viņam likts priekšā pēc iespējas ātri ar Izraēlas vīzu izbraukt uz Vīni. Viņš vēl tam pretosies, bet nezina, cik ilgi varēs izturēt. Īpaši viņa māte esot satraukta par visu situāciju un tās dēļ izbraukšana varētu notikt. Viņi izceļotu uz Stokholmu.

PBLA