Somu «zaļie» Preses namā

No Barikadopēdija
Redakcijas viesi

Apkārtējā vide jāsaudzē un jāsargā katram savās mājās un jāvienojas arī kopīgiem pūliņiem dabas saglabāšanai kontinenta un planētas mērogā. Šis atbildību viesošais secinājums izskanēja nedēļas vidū mūsu redakcijas darbinieku sarunā ar Somijas «zaļo» partijas pārstāvjiem.

Preses nama 10. stāvā tradicionālajā viesu dienā ciemojās somu nedēļas laikraksta «Vihreä Lanka» galvenais redaktors Pauli Velimeki, galvenā redaktora vietniece Eva Simola, filozofijas zinātņu doktors un ekoloģijas sanitārijas lietpratējs Kimmo Louekari un Helsinku studentu apvienības žurnālists Jurgio Alkio.

Somu «zaļos» saista Latvijas Tautas frontes mērķi iedzīvotāju ekoloģiskajā izglītošanā un apkārtnes aizsargāšanā; labas sapratnes attiecības nodibinātas ar mūsu Vides aizsardzības klubu.

Sarunā «Padomju Jaunatnes» redakcijā avīzes redaktors Andrejs Cīrulis viesus iepazīstināja ar laikraksta ieguldījumu vides saglabāšanā un dabas postītāju izzināšanā, stāstīja par ekoloģijai veltītajām publikācijām, atbildēja uz daudziem jautājumiem. Ciemiņi interesējās par avīzē ievietoto vēstuļu tematiku, izdevuma attiecībām ar partijas un valdības iestādēm, valdības lēmumu apspriešanas iespēju presē un Latvijas Tautas frontes izveidošanās priekšnoteikumiem.

Somu draugi izrādījās labi informēti par Latvijas dabas sargātāju galvenajām rūpēm, īpaši tika taujāts par valdības attieksmi pret Slokas papīrnieku nodarīto kaitējumu un centieniem uzlabot Jūrmalas ekoloģisko situāciju (par kādreiz populārā Latvijas kūrorta neapskaužamo šodienu daudz rakstīts arī Somijas preses izdevumos).

«Padomju Jaunatne» novēlēja somu «zaļajiem» panākumus viņu cildenajā misijā un auglīgu sadarbību ar dabas sargiem mūsu republikā.

 

Ā. JANSONS

U. BRIEŽA foto