Nauda? Nauda!

No Barikadopēdija

Šajās dienās, kad cilvēku prātus ir satraucis negaidītais lielo «vērtspapīru" nederīgums, gribu lasītājus informēt par kādu citu, jau laikus iemaksātu naudu.

Pēc satraucošajiem notikumiem Preses namā tika izveidots fonds "Solidaritāte", kurā iemaksātā nauda paredzēta tipogrāfijas darbiniekiem un žurnālistiem. Daudzi lasītāji jautā, cik daudz ir naudas un kādiem mērķiem tā tiks izlietota?

Akciju sabiedrības "Preses nams" ģenerāldirektors Kazimirs Dundurs:

— Pagājušajā nedēļā privātpersonas un iestādes bija pārskaitījušas apmēram 350 000 rubļu. Skaidrā naudā ziedotā summa ir apmēram 140 līdz 150 000 rubļu liela. Diemžēl apmēram puse šīs naudas ir 50 un 100 rubļu banknotēs. Jācer, ka paspēsim šo naudu samainīt (Mūsu saruna notika 23. janvārī pulksten 12.30 – I. Z.).

— Vai ir jau zināms, kādiem mērķiem nauda liks lietota?

— Pagaidām vēl ne.

— Tas nozīmē, ka tā vēl nav tērēta?

— Protams, visa nauda ir neskarta.

— Radio dzirdēju sludinājumu, ka akciju sabiedrība "Preses nams" iepērk tipogrāfijas krāsu un papīru. Par kādiem līdzekļiem to dara?

— Akciju sabiedrībai ir jāveido uzkrājumi. Viss kļūst dārgāks, materiālus pirksim par akciju sabiedrības naudu, fonda līdzekļus neviens neaiztiks.

— Joprojām visus interesē Preses nama liktenis. Vai ir cerības, ka varēsim tajā atgriezties?

— Domāju, ka mēs visi gribam un ceram atgriezties Preses namā. Patlaban tiek gatavoti dokumenti, kurus iesniegsim Valsts arbitrāžā.

leva Zvīdre